Korte verhalen
Vaarwel ..... 13-07-2014 Het regende pijpenstelen. Ze parkeerde haar auto in de daarvoor bestemde vakken. Pakte haar paraplu uit de achterbak en ging het kerkhof op. Het was nu bijna een jaar geleden dat haar liefste aan een dodelijke ziekte overleed. Haar liefste….maar al zo lang niet meer echt de liefste. Hij was uit haar leven verdwenen toen pijn de hoofdrol ging spelen. Geestelijke pijn die zij niet verdragen kon. Geestelijke pijn waar zij aan ten onder dreigde te gaan…..
De bruid ..... 05-02-2015 Ze stond besluiteloos voor de spiegel. Moest ze nu deze kleur nemen of toch die andere? Ze had een prachtige grijs blauwe jurk gepast. Dat kleedde haar zo mooi af. Slank was ze al jaren niet meer. Maar het donkerrode pakje was net iets meer haar eigen smaak. Net iets aparter. En als ze daar nu eens zwarte schoenen bij kon kopen en misschien nog een zwart hoedje of zo? Dan was ze toch maar mooi klaar voor de grote dag die ging komen.
De laatste dans ..... 02-10-2014 Twee, drie man stonden om haar heen. Hielpen haar om hoog. Trokken haar mooie feestjurk recht. Daar stond ze, voor het eerst sinds maanden. Een knappe man slaat zijn armen om haar heen, trekt haar dicht tegen zich aan. Zijn gezicht dichtbij. Een zoen op haar mond. Muziek speelt een wals.
Korte verhalen Deze pagina laat zien wat onder andere een hobby van mij is. Een hobby waar ik andere mensen van wil laten meegenieten omdat ik graag korte verhalen schrijf over menselijke voorvallen in het leven. Het is mijn passie dit zo werkelijk mogelijk weer te geven maar tegelijkertijd is het ook weer niet echt gebeurd. Iedere gelijkenis met bestaande personen of gebeurtenissen berust dan ook geheel op toeval. Mijn hint: Kies een verhaal uit dat je aanspreekt en lees dat, maar ga niet alle verhalen achter elkaar lezen als een boek. Reacties Ik zou het ook fijn vinden als je mij liet weten wat je ervan vindt. In het onderstaande formulier kun je het verhaal aanvinken waar je een recensie van wilt schrijven. klik vervolgens op verzenden zodat ik je beoordeling kan lezen. Heel erg bedankt ervoor. Als een van de verhalen je aanspreekt stuur de link van deze site dan door naar iemand waarvan je denkt dat hij/zij dit ook kan waarderen. Veel plezier met lezen! - Human Connect
Hondenliefde ..... 22-09-2014 Hij ziet haar zitten achter de vensterruiten. Een klein vrouwtje met grijs haar, een brilletje op . Met niets ziende ogen kijkt ze hem aan. Er is geen blijk van herkenning. Hoe lang al niet? En toch, elke middag stapt hij op zijn fiets. weer of geen weer. Om haar te bezoeken.
Hij en hij ..... 21-11-2014 Hij rende het veld in. Daar achter op de akker stortte hij neer. Plat op zijn buik in zijn blauwe overall. Hete tranen stroomden over zijn wangen. Waarom hij? Dat mocht niet, dat mocht niet…Hij was het vechten tegen zijn gevoel zo beu.
Kerstverhaal ..... 22-12-2014 Sneeuwvlokjes dwarrelen neer op het witte kruisje langs de kant van de weg. De rode rozen die er naast liggen steken af bij het witte van de sneeuw. Het is koud buiten. Op de sloten ligt ijs want het vriest behoorlijk en dat al een paar weken. De winter is vroeg ingevallen dit jaar. Auto’s rijden langs het kruisje.
Ongelooflijk ..... 27-10-2014 Ze ligt stil op de bank bij haar therapeut. Een nieuwe vorm van therapie geven ondergaat ze. Dit kende ze nog niet. Maar het komt wel binnen. Haar therapeut laat haar op een bank liggen en laat haar voelen. Voelen wat al zo lang verstopt had gezeten. Voelen wat verborgen was, zelfs voor haar zelf.
Onverwerkte rouw ..... 09-09-2014 Hij is al oud. Dit jaar word hij 85 . Alles gaat langzamer. O ja, hij is blij dat hij zo oud geworden is. Maar oud zijn dat valt hem niet mee. Samen met zijn vrouw woont hij nog zelfstandig in hun knusse huisje onder aan de dijk. Bijna zijn hele leven heeft hij hier gewoond. Hij en zijn vrouw hadden het samen goed gehad. Hun huwelijk was verrijkt met twee kinderen. Een dochter en een zoon.
Pesten ..... 11-01-2015 “Stinkbommetje, stinkbommetje”. De stemmen klinken weer. “Zullen we eens lekker wassen?” En ze voelt de handen die haar vast hebben. Ze hoort de kraan lopen. Er wordt aan haar haren getrokken richting dat stromende water. En voor ze het weet is ze kletsnat. Bibberend staat ze op het schoolplein. En waar zijn haar belagers nu gebleven?
Van vader op zoon ..... 06-11-2014 Hij stond, leunend op zijn onderdeur, turend naar de oranje gloed van de ondergaande zon. Achter hem was de oranje gloed nog aanwezig van het vuur waar hij vandaag boven gewerkt had. Smid was hij. Dorpssmid. Iedere dag werk betekende dit.
Het verhaal van Sjoerd 28-03-2015 Daar kwam ze aangefietst. Haar rode rok waait een beetje uitdagend omhoog. Blonde krullen, bijeengebonden door een rode sjaal, springen achterop haar rug. Ze is een vlotte verschijning. Haar blote voeten, gestoken in zilverkleurige sandaaltjes, trappen de pedalen rond en rond. Het is een eind fietsen vanuit het kleine dorpje waar ze woont naar deze plaats. De plaats waar haar zoon verblijft. Nu al zes jaren lang
Simons hengelsportzaak 04-03-2015 Het was druk geweest bij de opening van de zaak. De genodigden waren laat naar huis gegaan. Het was dan ook heel gezellig geweest. En nu stond Jaap rond te kijken in zijn zaak aan de Wilhelminadreef. Wie had ooit kunnen bedenken dat hij nog eens een hengelsportzaak zou openen?
Als een pdf hieronder niet direct opent, klik dan op de rechtermuisknop en daarna op ‘open’
Ommekeer 28-03-2015 Huilend fietste ze weg in de regen. En het regende die dag nogal en het woei, precies weer wat paste bij haar stemming. Van binnen stormde het en van buiten dreven dikke tranen langs haar wangen. Ze was het zat, o wat was zij het zat. Zeventien jaar was ze en ze durfde het nu aan.
Verdwaald 20-05-2015 Verdwaald, zo voelt ze zich. Beter woord kan ze er zelf niet voor bedenken. Wie had ooit kunnen bedenken dat het zo zou aflopen? Ze zucht, trekt haar jasje recht en staat op. Eerst maar eens een lekker kopje koffie.
Veroordeel niet 29-07-2015 Margot pakte het witte lammetje uit het blauwe zijde papier . Voorzichtig streelde haar handen de witte krulletjes. Ze koesterde het aan haar borst. Haar lammetje dat haar nooit in de steek had gelaten.
De Hemel 08-10-2015 Nog een beetje groen, even vegen en dan van een afstandje bekijken. Marjan kneep haar ogen toe en door een kiertje, op afstand, zag ze het resultaat van haar werk. Ja, dit was de goede kleur …
Na regen komt zonneschijn 09-01-2016 Harm klapt zijn paraplu dicht. De druppels vliegen in het rond. “ Het is gebeurd vrouw”. Hij geeft Ingrid een karige zoen net naast haar mond en loopt de zwak verlichtte gang in. Ingrid had het al gehoord aan de manier waarop hij zijn autodeur dichtsloeg. De genadeklap was vast gevallen vanavond.